Er vinden 3 inspiratiesessies plaats in groepen van maximum 15 personen. De sessies gaan over ‘regioambassadeurschap’, ‘service en infrastructuur’ en ‘marketing, communicatie en doelgroepen’. Een volledige opleidingsdag loopt van 10 tot 15 uur. De sessies zijn zeer praktijkgericht met advies en tips & tricks van sterke trainers.
Inspiratiesessie 1 – regionaal ambassadeurschap
Programma:
Tijdens deze sessie worden de volgende onderwerpen behandeld:
- Menukaart
- lokale producten en lokale producenten?
- specifiek aanbod voor de fietser?
- Ambassadeurschap
- regionaal ambassadeurschap? Wat kan dit inhouden? Hoe dit zichtbaar maken?
Trainer:
Kevin Strubbe werkte een tijdlang als butler voor koning Filip, als manager van internationale hotels in binnen- en buitenland en hij baatte zijn eigen horecazaken uit. Dertien jaar geleden werd hij zelfstandig trainer en etiquettespecialist, en was hij te gast bij verschillende televisie- en radioprogramma’s. Ook schreef hij al drie boeken rond dit onderwerp: ‘Etiquette is hip’, ‘Etiquette in het buitenland’ en ‘Moderne tafeletiquette’ en werkt hij momenteel aan een vierde exemplaar rond dresscode en kledij.
Inspiratiesessie 2 – service en infrastructuur
Programma:
In deze sessie is de insteek de volgende:
- ontzorgen door service: wat verwacht een fietser? Voldoet mijn fietscafé daar aan? Hoe kan ik een fietser verrassen met mijn aanbod?, …
- infrastructuur: wat verwacht een fietser? En een groep fietsers? Een mountainbiker?, …
Trainer:
Ook hier is Kevin Strubbe de trainer.
Inspiratiesessie 3 – marketing & communicatie & doelgroepen
Programma:
- doelgroep: hoe bepaal je welke doelgroep (individuen, groepen, mountainbikers, …) fietsers je wilt bereiken?, …
- marketing & communicatie: ‘zie’ je dat het café een fietscafé is? Hoe communiceer je het aanbod en de voorzieningen voor de fietsers? , …
Trainer:
Ilse Duponcheel heeft een ruime ervaring in diverse domeinen van het hotelmanagement in een internationale context. Sinds 2019 is zij tevens docent aan de Vives Hogeschool – opleiding Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement.